Tovább a tartalomhoz
5 TIPP a meleg, hívogató otthonhoz

5 TIPP a meleg, hívogató otthonhoz

Az ősz már a nyakunkon, lassan készülődhetünk a Halloween-ra, megemlékezhetünk szeretteinkről mindenszentek és halottak napján, majd észre sem vesszük, és már itt a karácsony. De ne felejtsünk el lelassítani; kényelembe helyezkedni, élvezni a környezet színekbe borulását, a meleg, szeretetteljes pillanatokat egy jó könyv és egy bögre forró ital társaságában. A hygge skandináv életszemlélet pedig pontosan erről szól!

A hygge a jó lelkiállapot, a kellemes, otthonos környezet élvezete és az élet legkisebb örömeinek tudatos megélése. Ne feledd, habár ez az évszak mindenki fejében költőien az elmúlásról szól, ugyanúgy helyet kap benne az öngondoskodás, a melegség és gyönyör érzete, a pihenés szentsége.

Íme 5 Tipp, hogy otthonodba is becsempészd a hygge életérzést!

5 TIPP a meleg, hívogató otthonhoz

1. Hangsúlyos színek 

Ha a hygge szemlélete szerint szeretnénk kicsit csinosítani az otthonunkat, érdemes a skandináv stílushoz megfelelő színű falon gondolkodni. Ez - hogy ne legyen nehéz dolgunk - lehet fehér, de tökéletes választás a zöld, a kék, a szürke vagy a türkiz egy árnyalata.

És hogy ősszel ne csak a táj változzon, öltöztessük otthonunkat is a falevelek őszi színeibe!

Az évszak színei széles színpalettán mozognak: a mély tónusok, melegebb színek illenek hozzá. Ilyen a narancs és barna bármely árnyalata, a mustársárga, a sötétkék, a vadászzöld, a bársonyvörös vagy a padlizsánlila. 2023 trend színe pedig a méregzöld, mely nem csak kiegészítőkben, hanem konkrét bútorokban is megjelenik, legyen szó konyhabútorról, szekrényről, kanapéról vagy fotelről.

őszi színpaletta deluzzo bútorokkal

2. A kevesebb néha több!

Hidd el, ha nem esel túlzásokba, ugyanúgy széppé és meleg hangulatúvá varázsolhatod az otthonod.

Válassz minimalista dekorációkat, ügyelj az egyensúlyra. Ősszel nehéz virágokkal körbevenni magunkat, így dekorálj inkább apró örökzöld szobanövényekkel, vágott virágokkal. Használj hatalmas, földre helyezett vázákat juharágakkal, szárított hortenziával, pampafűvel és tollakkal.

Ügyelj az apróságokra: díszíts masnikkal, használj különböző színű és méretű tököket.

autumn dekor deluzzo

3. Vesd magad a kényelembe - őszi összebújós esték

Varázsold otthonod plüss menyországgá! Előkerülhetnek a bársony, gyapjú, kasmír és plüss anyagok, a kellemes tapintású szövet párnahuzatok, a kötött és puha takarók, a bolyhos szőnyegek.

cozy autumn plaid decoration deluzzo

4. Világosság

Az otthonérzet alapeleme a természetes fény, melyet fokozhatunk világos fa felületekkel (tölgy, tíkfa, fenyő), álló és asztali lámpák koncentrált fényeivel és dizájn gyertyákkal.

2023-ra is előkerülhetnek a magas, karcsú gyertyák, és hogy ne csak a szemnek, hanem a szaglószerveinknek is kedvezzünk, tökéletes választás őszre a friss magnólia, a narancs vagy a narancseper, illetve a gyömbér. Ezen kívül különböző fűszerekkel, akár sütőtökkel vagy fahéjjal is illatosíthatunk legyen szó gyertyáról vagy párologtatóról.

autumn candles deluzzo

5. Absztrakt és légies bútorok

Ha bútorvásárláson töröd a fejed, segítünk!

Válassz alacsony asztalkákat, absztrakt formákat, lábakon álló, ezzel légiesnek tűnő, világos fa bútorokat, mély színekben gazdag foteleket. 2023-ra már kevésbé trendi fehér és krémszínű kanapék mellett dönteni, őszre ugyanis - mint már említettük - felívelt a méregzöld szín!

Kollekció ajánlatunk:

Napoli méregzöld kanapészett Deluzzo ősz

Legyen az ősz szeretteidé és a boldog perceké! 

 

Képek forrása:
deluzzo.hu
pinterest.com

Előző cikk Halloween-re hangolva
Következő cikk Aki kimarad, az lemarad! Miért érdemes kiállítani?

Szólj hozzá!

Hozzászólásod publikálás előtt mindig jóváhagyjuk.

*Kötelező mező

Inspirálódj!

Termékek összehasonlítása

{"one"=>"Válassz 2 vagy 3 terméket összehasonlításra", "other"=>"{{ count }} a 3-ból kiválasztva"}

Válaszd ki az első terméket

Válaszd ki a második terméket

Válaszd ki a harmadik terméket

Összehasonlítás